fredag 13 april 2018

Detta gäller för 5B vecka 16

Hej!

Vi är återigen igång efter påsklovet, det är exakt 39 skoldagar kvar på Bockstensskolan nu - inklusive avslutningsdagen.  Under den avslutande tiden kommer vi bland annat besöka Håstensskolan, Naturum, vandra i närområdet, få besök av djur på skolan och spela brännboll. Enligt traditionen så möter alla 5:or personalen i en klassisk brännbollsmatch sista veckan. Nu ska det tränas - personalen har nämligen regerat stort de sista åren i tävlingen.

I Svenska har vi jobbat med pronomen, räkneord, att läsa faktatexter, sammanställa fakta med hjälp av tankekarta och sedan skriva faktatext med hjälp av tankekartan. Vi har även påbörjat läsning av bok som eleverna ska skriva bokrecension om och sedan i maj muntligt redovisa i mindre eller större grupp. Vecka 17 kommer vi få författarbesök av Åsa Önell som kommer besöka klassen och berätta om sitt författarskap.

I So har vi förklarat religionsbegrepp två och två och vi har höga ambitioner. Varje begrepp ska förklaras på absolut bästa sätt i paren. Vi har även jobbat med Barnkonventionen. Det blir religion även nästa vecka och sedan planerar vi att gå över på samhällskunskap och Lag & Rätt.


I No:n har vi pratat om lungornas funktion. Vi har lärt oss hur förödande det är för kroppen att röka och under en lektion fick hela klassen astma. Det var jobbigt att känna hur man inte fick luft hur man än gjorde.
Eleverna har inlett ett eget arbete om kroppen. De får fria händer att skapa någon form av inlämning. Det kan vara en bok, en Keynote eller kanske en film.

I matten jobbar vi med sannolikhet, diagram, tabeller och hur man räknar ut hur mycket en vara med rabatt verkligen kostar.


idrotten hade vi innebandyövningar och stafetter i onsdags samt samarbetsövningar i torsdags. Nästa vecka siktar vi på att höja pulsen ordentligt och kör beeptest och tabataövningar.
Vi har även börjat finslipa formen på brännboll.Frånvaroanmälan varje dag före 08:00 då eleverna är sjuka på telefonnummer: 0515-436 10
                                              
Vecka 16 gäller följande:

måndag: Musik             
tisdag:   Slöjd direkt på morgonen när skolan startar.          
                       
onsdag:  Bild för halv klassen

               Idrott & Hälsa: Badminton / Beeptest,
ta med idrottskläder och handduk.

                                                                
torsdag:  Idrott & Hälsa: Tabata och lekar, ta med idrottskläder och handduk. 
                Läxa i matte finns på Showbie.
               
        .
fredag:    Svenska diktamensläxa veck 16. Texten ska med säkerhet kunna stavas korrekt.
                Läsning i läsebok inför skrivning av bokrecension och muntlig presentation.
                Diktamen vecka 16 VT-18 år 5
Igår fick Jan en stor mjukglass av pappa.
Ett lamm har mycket mjuk ull.
Mamma har köpt åtta meter rött tyg.
Vår tax Max har lång päls.
Om man inte sitter still när man äter kan man spilla.
Stolen var täckt med ett blått tyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.