tisdag 27 mars 2018

Bibelkunskap


Hej

Under dagens so-lektion fördjupade vi oss i den religiösa källan bibeln och lärde oss att slå i bibeln. Eleverna visade engagemang och samarbetade väl kring uppgiften. Nedan följer den informationstext som eleverna fick ta del av i samband med lektionen.
 

Bibeln

GT- Gamla testamentet

Gamla testamentet eller Gamla Testamentet, (förkortat GT), är den första delen av den kristna kyrkans bibel. Gamla testamentet består av flera separata skrifter, olika många i olika kristna traditioner. De skrifter som enligt protestantisk tradition ingår i GT är helig skrift både inom judendomen och kristendomen. GT innehåller 39 böcker.

Första Moseboken (1 Mos)
Första Samuelsboken (1Sam)
Ester (Est)
Psaltaren (Ps)


NT-Nya testamentet
Nya testamentet eller Nya Testamentet, ofta förkortat NT, är en samling skrifter i den kristna Bibeln. Nya testamentet utgörs av fyra evangelier, Apostlagärningarna, tjugoen brev (även kallade epistlar), och Uppenbarelseboken. Nya testamentets fyra första böcker, evangelierna, handlar om vad Jesus sade och gjorde, hans liv, död och uppståndelse. Efterföljande bok, Apostlagärningarna, berättar vad som hände med hans lärjungar och med de första kristna. NT innehåller 27 böcker.

Markusevangeliet (Mark)
Filipperbrevet (Fil)
Andra Petrusbrevet (2 Pet)
Uppenbarelseboken (Upp)


Böckernas bok
Bibeln är den mest spridda boken i världen. Den tillhör världslitteraturen och många konstnärer, författare, musiker och filmförfattare och regissörer har inspirerats av Bibelns olika berättelser. Totalt innehåller bibeln 66 böcker.
Bibeln berättar om händelser från 1800 f.Kr. fram till 100 e. Kr.


Ger svar på frågor
Bibeln kan ge svar på många av livets stora frågor (Eviga frågor).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.