fredag 12 januari 2018

Detta gäller för 5B vecka 3

Hej!
En ny termin har startat för klass 5B som nu har blivit lite större då vi fått några elever till från tidigare 5C. Vi har arbetat med att skapa rutiner och komma igång bra med läsningen som brukar falla lite efter längre ledigheter.Vi jobbar med att skapa en gemenskap där alla bidrar till en god stämning i klassrummet.

Utvecklingssamtal kommer starta för några som blivit kallade med start nästa vecka. Inbjudningar skickas snart ut till er som ej fått någon inbjudan till samtal ännu. Om du inte kan komma så ber vi er kontakta oss för byte av tid. Eleverna är med på utvecklingssamtalet.

Skolans matsal kommer ta emot mat fram till sportlovet då man bygger om ventilationen i köket. Från vecka 5-7 kommer man servera mat med hjälp av engångsutrustning då diskmaskinen ej kommer vara tillgänglig.

I Svenska har vi jobbat med läsning av text om Sune samt handstil och dubbelteckning. Nästa vecka blir det översättning och läsning av danska texter. 

I So har vi startat med att jobba med Danmark, vi jobbar med geografiska begrepp i texter som broar, färjor, export, import, lågland, jordbruk, valuta, grannländer m.m. Eleverna samtalar i par om begreppen för att lära sig av varandra.Eleverna har fått välja hur de vill fördjupa sina kunskaper om Danmark.

I No:n har man börjat jobba med syror och baser. 

idrotten körde vi teori i onsdags, eleverna fick i grupper planera egna lektioner som de ska hålla för övriga elever. I torsdags var det stationsträning och stafetter. Nästa vecka och fyra onsdagar framåt kommer klassen simträna. Vi siktar mot kunskapsmålet i 6:an där man ska klara av att simma 200 meter varav 50 meter på rygg och tänker oss att eleverna i 5:an ska klara av att simma 100 meter utan att stanna samt 25 meter på rygg.Frånvaroanmälan varje dag före 08:00 då eleverna är sjuka på telefonnummer: 0515-436 10
                                              

Vecka 3 gäller följande:
måndag: Musik
tisdag:  Slöjd direkt på morgonen när skolan startar.    
                       
onsdag:  
Bild för halva klassen, övriga har halvklass i svenska och matte.

                Idrott & Hälsa: BAD ta med badkläder och handduk.
                                                 
torsdag:  Idrott & Hälsa: Tabata, ta med idrottskläder och handduk.
                Matteläxa. Finns som vanligt på Showbie.
                    
     
fredag: SO-läxa om Danmark. Läs sidorna 40-43. 
             Spela in sidan 41 två gånger när du läser texten och skicka till Fredrik på Showbie.
               

Fredrik Lithén                 fredrik.lithen@varberg.se          0723-510 573 (Arbetsrum år 5)
Jakob Huldén                  jakob.hulden@varberg.se 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.