fredag 15 december 2017

Detta gäller för 5B vecka 51

Hej!
En vecka kvar till jullovet som börjar efter avslutningen i Wic-hallen på fredag 22 december. avslutningen börjar i Wic-hallen 09:00, eleverna samlas som vanligt i klassrummen 08:10 för gemensam marsch till Wic-hallen. 5:ans elever kommer dansa bugg på avslutningen, vi har finslipat på fem buggturer. Eleverna avslutar skoldagen direkt efter avslutningen. de elever som ska vara kvar på skolan återgår till respektive klassrum.

Det har varit en fantastiskt trevlig termin med 5B  med elever som verkligen utvecklat sina olika förmågor. Nu blir det några fler elever i klassen till våren på grund av lite klassammanslagningar, men vår förhoppning är att det ska bli en positiv injektion som förbereder eleverna inför flytten till Håstensskolan och år 6 på allra bästa sätt.

Utvecklingssamtal kommer genomföras under vårterminens början.

I Svenska har vi jobbat med muntliga redovisningar om Sverige med hjälp av talkort, sammansatta ord och nordiska språk.  vi har ikat på språkträd och både läst och översatt norska texter. 

I So har vi jobbat med Norge samt redovisat muntligt kring Sverige. Eleverna har själva fått välja redovisningssätt kring Norge. Några har skapat kahoot-frågesport, några har gjort presentationer om Norge på sin Ipad.

I No:n har använt tiden till att göra klart häften och inlämningar som av någon anledning inte blivit klart. Man kanske varit sjuk o.s.v.
Vi har även använt endel av tiden till matte då vi inte riktigt är färdiga med kap 3.

idrotten körde vi lekar och skeppsbrott i torsdags.   I onsdags simmade vi för tredje gången denna termin och tränade återigen på att utveckla orken i våra simmuskler.mycket fokus lades på ryggsimmet och effektiva bentag.
I slutet av år 6 är kunskapskravet att eleverna ska kunna simma 200 meter varav 50 meter på rygg samt klara av att hantera en nödsituation vid vattnet. Vi siktar mot det målet och tänker oss att eleverna så här halvvägs i 5:an ska klara av att simma 100 meter utan att stanna samt 25 meter på rygg.

Vi som kontaktlärare (Fredrik & Jakob) tackar för oss denna termin och önskar både elever och föräldrar en riktigt God Jul och Gott Nytt År. 

Vårterminen 2018 startar onsdagen den 10 januari klockan 08:10.Frånvaroanmälan varje dag före 08:00 då eleverna är sjuka på telefonnummer: 0515-436 10
                                              

Vecka 51. gäller följande:
måndag: Musik
tisdag:   Film och Frossa + kika på den galma klassikern Sunes jul från 90-talet. 
              (Lussebulle, pepparkaka,  dryck eller liknande i begränsad mängd får tas med)
              Slöjd     
                       
onsdag:  
Bild

                Idrott & Hälsa: BAD ta med badkläder och handduk.
                                                 
torsdag:  Idrott & Hälsa: Dans 
                Jackes Julbingo !!!!
                Sista matteläxan lämnas in.       
     
fredag: Skolavslutning. Samling klassrummet 08:10. 
                                        Avslutning start WIC-hallen 09:00 (ungefär en timme)
               

Fredrik Lithén                 fredrik.lithen@varberg.se          0723-510 573 (Arbetsrum år 5)
Jakob Huldén                  jakob.hulden@varberg.se 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.