måndag 6 november 2017

Handboll, anmälan senast 10 nov.


Hej

Skolledningen har bett oss kontaktlärare att distribuera information kring handbollscup. Om det finns någon förälder som vill hjälpa eleverna i klassen att deltaga i cupen så gäller det att anmäla senast fredag denna veckan.

Lördag 18 November & Lördag 2 December 


HK Varberg bjuder in alla kommunens skolor/klasser i åk 2-6 till årets klasshandboll!
Inbjudan går ut till åk2-6 i samtliga skolor i Varbergs kommun. Varje klass får bilda ett lag med både tjejer och killar som spelar mot varandra i respektive årskurs. En nyhet för i år är att samtliga årskurser spelar mi- nihandboll med mjuka bollar tvärs över planen, där både plan och målen mindre än vanligt. En annan nyhet är att vi den första speldagen är i Sparbankshallen och spelar på fyra planer samtidigt! Kiosker, musik och många barn samlade på en och samma plats bäddar för en rolig dag tillsammans med klassen.
Varje lag har fyra utespelare och en målvakt på planen samtidigt och så ett gäng glada avbytare som hejar från bänken. I Klirre Klasshandboll måste minst en tjej vara på planen.
Vi spelar under två helger, den 18/11 och 2/12. Första helgen är ett gruppspel där varje lag spelar 3-4 matcher. Helgen efter är det slutspel där varje lag får spela minst en match(beroende på antal lag). Vi avslutar varje åldersklass med en final där vinnande klass får en pokal och vinnartröja att ha på idrottslektionerna!
Regler
 • En nyhet för i år är att vi spelar minihandboll, tvärs över planen med mjuka bollar. Mindre plan, mer fart och alla är mer delaktiga.
 • Alla årskurser spelar i skilda klasser, men om ni har blandklasser ex. 1:or-2:or deltar dessa i årskurs 2
 • Ett lag består av minst fem spelare, fyra utespelare + målvakt. Minst en tjej på planen.
 • Samma klass får delta med fler än ett lag. Alla ska få spela –Utnyttja detta!
 • Två klasser på samma skola får slås ihop till ett lag om inte eleverna i en klass räcker från samma skola.
 • Lagledare? Om ni inte har någon lagledare som kan handboll så hjälper gärna HK Varberg till under matcherna. Det enda vi kräver
  är att någon vuxen hjälper till kring laget och agera ansvarig ledare för laget.
 • Vi använder oss av HK Varbergs egna domare/matchledare under turneringen.
 • Vi har västar, men ser gärna att lagen har lika tröjfärger om möjligt.
  Tänk på att anmäla flera lag för klasssen om ni är många spelare! Roligare för alla att spela istället för att sitta på bänken, det är korta matcher.
  Anmälan
  Ni anmäler ert lag/klass senast fredagen den 10 november via http://www..hkvarberg.se/skolcup.
  Anmälningsavgiften är 200kr/lag som betalas på plats den 18/11. HK Varberg svarar på frågor via email ungdom@hkvarberg.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.