tisdag 14 november 2017

Gemensam berättelse av 5B under svenskalektion


Kapitel 1. 

              Utflykten

Det är hösten år 1523. Tre personer ska på en utflykt till MADAGASKAR som är en ö öster om Afrika. De tre personerna åker från Grekland.
Greger 14 år, Herbert 13 år och Lovisa 70 år heter de tre personerna. De har bestämt sig för att åka flotte från Grekland till Madagaskar. Flotten är 4x5 meter stor. På flotten finns ett tält att sova i och ett varmt gammalt täcke i. Man har med sig en massa utrustning. Bland annat fyra extrafiltar, stenar, eldutrustning, en massa knivar, en levande kyckling, massa mat för resan, en livboj, fiskeutrustning och vatten att dricka.

Flotten drivs framåt av ett stort, konstigt, fult, rosa, illaluktande segel samt tre åror.

När de lämnar hamnen i Grekland så kommer tre ryska personer och frågar om de får åka med. Greger, Herbert och Lovisa svarar nej det finns ingen plats för er.

De lämnar hamnen och kommer ut på havet. Resan kommer ta ungefär en vecka om vädret är blåsigt. Den första kvällen så ramlar Lovisa och slår i benet allvarligt så det tyvärr bryts.
I samband med detta sker en tsunami som gör att resan till Madagaskar går snabbare än väntat. Redan efter två dagar ser de ön Madagaskar. När de närmar sig ön ser de indianliknande människor. De bestämmer sig för att gå iland. Lovisa har ont. De gör en brasa och värmer sig på stranden. De indianliknande personerna kommer sakta fram mot elden, de har aldrig sett något sådant förut. De sätter sig bredvid de tre. De hjälper Lovisa med sitt ben.

En av kvinnorna i indiangruppen frågar.
-Har ni åkt ända från Grekland?
-Ja, svarar Greger.

Indianerna hämtar ett gevär.

Fortsättning följer….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.